ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияНовиниПод ножа

Проверяват отоплителните инсталации на детските градини в община „Родопи”

В бюджет 2020, който предстои да бъде гласуван на сесията през февруари, е заложена сумата от около 150 хиляди лева, които ще бъдат вложени в детските заведения

Започна цялостно обследване на отоплителните инсталации във всички детски градини на територията на община „Родопи”. Проверката е назначена със заповед на кмета адв. Павел Михайлов. Специалисти влизат във всички 11 детски заведения на територията на селата, за да огледат съоръженията.

Напролет ще започнат дейностите по подмяна на старите и амортизирани елементи, а  там, където е необходимо, ще бъде извършен основен ремонт на котелните системи.

Оказва се, че до момента в община „Родопи” не е имало  фирма, ангажирана с поддръжка на отоплителните системи в детските градини.  Мярката на новото общинско ръководство е превантивна, а целта е  да не се  допуснат проблеми с топлото на най-малките жители на общината през следващия есенно-зимен сезон.

Детските заведения на територията на община „Родопи” са 11, като в различните населени места сградите се отопляват с течно или твърдо гориво. Няколко градини са газифицирани.

„Тепърва ръководството на община „Родопи” ще търси варианти за изграждане на собствени газови инсталации във всички градини по населените места. В бюджет 2020, който предстои да бъде гласуван на сесията през февруари, е заложена сумата от около 150 хиляди лева, коуто ще бъдат вложени в детските заведения, заяви Владимир Маринов, заместник – кмет на „Родопи”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина